Cambridge izpiti

Cambridge Assessment English, oddelek Univerze Cambridge, je že več kot sto let vodilna institucija na področju mednarodnih izpitov.

Cambridge Assessment English je sodeloval tudi pri razvoju Skupnega Evropskega jezikovnega okvira (SEJO; ang. Common European Framework of Reference for Languages ali CEFR), mednarodno priznane lestvice določanja jezikovne zmožnosti posameznika. Izpiti Cambridge Assessment English so kot dokaz zmožnosti rabe angleščine priznani širom sveta s strani zaposlovalcev, univerz in ministrstev.

Izpiti z uradnim imenom 'Cambridge English Language Assessment' pokrivajo vse stopnje angleškega jezika in jih lahko opravlja vsakdo, čigar prvi jezik ni angleščina. Primerni so za učence vseh starosti in sposobnosti in zajemajo vse štiri jezikovne spretnosti. 

Vsako leto na tisoče ljudi po vsem svetu opravlja izpite Univerze Cambridge kot del postopka pri izbiri zaposlitve, za lasten razvoj v karieri ali pa za napredovanje v službi. Za druge pa predstavlja mednarodno priznana usposobljenost v angleškem jeziku pomemben korak k dobri zaposlitvi v današnjem vse bolj globalnem načinu dela. 
Ogromno delodajalcev, med njimi mnoga vodilna imena na svojem področju, se danes poslužujejo izpitov Univerze Cambridge, kajti dobro vedo, da so res visoke kakovosti in tudi zanesljiv kazalec posameznikove jezikovne usposobljenosti. 

Poleg splošnih izpitov Cambridge Assessment English ponuja tudi izpite iz poslovne angleščine ter izpite za otroke (Young Learners Tests).

Datumi izpitov za 2024


Naročite naše e-novice

Sledite nam